Monday, 16 May 2016

KHASIAT NUTRISI MILK BOOSTER - JAMU BIDAN


KHASIAT NUTRISI MILK BOOSTER SELAIN UTK MEMBANTU MENAMBAH AIR SUSU IBU


Kandungan :
- 96% terdiri dr makanan & bijirin asli.
- Blh diambil harian sbg makanan tambahan ( sesuai utk knk2 / dws).
- Mengandungi - Beras perang / rebus, barli, habatus sauda, halia , madu /
gula perang asli, badam dan beberapa makanan sunnah terpilih.


Khasiat:
- Mengandungi khasiat makanan asli, semua makanan yg kaya vitamin B kompleks,
protein , mineral , anti oksidan, khabohaidrat kompleks, serat makanan,
pelbagai phytonutrien dsb. Bertindak sebagai makanan kesihatan / supplement
asli / makanan berfungsi yg dpt membekalkan nilai nutrisi kpd tubuh untuk
mengoptimumkan proses metabolisma, pemulihan tisu yg rosak, perkumuhan
atau bahan buangan.

- Membantu merawat anemia, pucat, kekurangan darah merah / hemoglobin dgn
meningkatkan hemoglobin dan sel darah merah.

-Merawat kelemahan, selalu mengantuk, lesu & keletihan badan dgn memberi
tenaga, kesegaran dan meningkatkan metabolisma tubuh.

- meningkatkan peredaran darah.

- Membantu meningkatkan tenaga batin lelaki / perempuan dgn meningkatkan
libido, kesihatan , tenaga & peredaran darah Jadi dpt meningkatkan hubungasn
suami isteri.

- Menguatkan penafasan (deep breath ) dgn meningkatkan fungsi paru2, darah
dan jantung.

- Membantu merawat sakit otot, belakang & pinggang dgn melancarkan peredaran darah, membersihkan darah , menguatkan saraf,

- Meningkatkan kesihatan kulit yg lembab, anjal , licin, memberi kemerahan
pada kulit / awet muda.

- Membantu merawat batu karang, asid urik & gout.

- Menguatkan otot, tulang & sendi dgn membekalkan nutren pd tisu tersebut.

- Meningkatkan paras oksigen dlm darah .

- Meningkatkan cardiac output serta menstabilkan rentak (rhytm ) denyutan
jantung. Jadi jantung dpt mengepam darah dgn berkesan dlm keadaan rehat.
stabil & senang.

- Membantu mengawal paras kolestrol, LDL & lemak dlm darah. Jadi dpt
memelihara kesihatan saluran & pembuluh darah.

-Meningkatkan sistem imiun, membuang angin serta membantu mencegah
jangkitan kuman.

- Meningkatkan kecerdasan fizikal & ketahanan mentel menghadapi tekanan.

- Membantu merawat wanita bersalin dgn berkesan : tubuh tak sejuk, mengelak
tubuh dr dimasuk angin & meroyan, memberi tenaga , menambah darah,
memulih tisu peranakan & urat saraf yg cedera , memberi ketenangan &
kerehatan pd fizikal, pesakit strok , pesakit terlantar.

- nutrisi milk booster blh diberi kpd ibu mengandung seawal 6 bulan mengandung
utk membekalkan tenaga & nutrien kpd ibu dan kandungan. Membantu
mengatasi paras hemoglobin & sel darah merah yg rendah bg ibu mengandung.

- Bg pasangan yg sukar mdpt zuriat, nutrisi milk booster dpt meningkatkan kesuburan
kedua-dua pasangan utk meningkatkan kebarangkalian mengandung.

Berminat nak order?
Whatsapp/ telegram cik Wan
019-266-2627
(Stokis Jamu Bidan Selangor -Kajang)

Sunday, 15 May 2016

TIPS KENALI KEPUTIHAN



Keputihan biasanya dialami oleh wanita dari usia seawal 8 tahun sehingga putus haid. Wanita mengandung, gemuk & wanita aktif seperti bersukan paling teruk mengalami keputihan.

Ia menyebabkan kulit muka tidak sekata,kusam,eyebag,gelap di kiri kanan tepi hidung,jeragat dan jerawat yg teruk,ada sesetengah wanita yang tidak keluar keputihan (dipanggil keputihan mendap).

 Ia hanya akan keluar selepas makan herba sahaja, tidak dinafikan hanya herba tradisional jer yg dapat menanggalkan sisa-sisa mendap keputihan mereka tersebut, jika ada rawatan moden sgt berbeza dan tidak akn kekal lama dan memberi kesan sampingan kepada faraj, Kebiasaan wanita yg mengalami keputihan teruk dan faraj becak memakan herba atau insert herba akan keluar dengan banyak keputihan yg busuk,berkeping-keping sehingga membuatkan mereka tidak selesa .




Ini semua kesan sementara healing krisis rawatan Jamu bidan, biasanya akan mengambil masa 1 hari ke 3 hari paling cepat, ada juga ambik masa seminggu ke 30hari bergantung tahap tersimpannya keputihan dalam saluran faraj wanita tersebut.
Semoga memberi manfaat.

** Untuk hilangkan keputihan boleh consume Jamu Bidan dan insert, hygine pulak.. Jom bertukar kepada Gel Vdara.. 100% herba semulajadi.

-Kredit buat Puan Pengasas Ieda Rani.

Nutrisi Milk Booster Jamu Bidan



Assalamualaikum... Selamat petang..

Cik Wan nak share dengan anda semua. Laku keras Milk Booster Jamu bidan ni. Mak Call katanya ramai yang nak, nak kena simpan stok lebih katanya. Mak cik Wan ni bidan, tak sangka katanya banyak permintaan.  So kaum ibu yang ada masalah kekurangan susu badan jangan risau ya, Nutrisi Milk Booster sangat-sangat Membantu...


"Nutrisi Milk Booster"

Bahan-Bahan
Bijan,Bijian Barli,Halba,Haubatussauda,Halia,Beras Perang,Badam,Madu,Jintan Manis.

Khasiat  Nutrisi Milk Booster adalah :-

-Meningkatkan pengeluaran air susu ibu secara semulajadi dengan herba mengikut sunnah.

-Meningkatkan kekuatan mental dan kecergasan  fizikal ibu sepanjang menyusukan bayi

-Nyahtoksik dalam badan anti penuaan, melancarkan darah ibu dalam pantang.

-Membakar lemak secara semulajadi, meningkatkan sistem imun tubuh.

-Menguatkan otot serta organ-organ ibu menyusu

-Kaya anti oksidan,protein,fiber,karbohidrat kompleks,vitamin b kompleks,semua asid amino perlu,linoleneic asid (omega 3 dan omega 6)

-Sesuai dimakan untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak seusia 2 tahun hinggalah orang tua,lelaki dan wanita serta ibu mengandung

Harga
SM : RM69
SS: RM74
BR : RM79

Kandungan
50g

Cara makan

Dewasa
1 sudu kecil pagi dan malam
sebelum/selepas makan

Kanak-kanak 2 tahun keatas

1/2 sudu kecil pagi dan malam sebelum/selepas makan

Berminat nak dapatkan Nutrisi Milk Booster boleh whatsapp cik Wan ya, untuk bulan ni cik Wan nak bagi Free gift dan free postage tau,  so rugi sangat klau lepaskan peluang ni....

Whatsapp /telegram
019-266-2627
(perunding jamu bidan berdaftar)
Stokis Jamu bidan kajang

Testimoni Jamu Maharaja






Berminat nak dapatkan maharaja... Boleh contact cik Wan 019-266-2667

MAHARAJA JAMU BIDAN VS VIAGRA


JAMU MAHARAJA
Kajian ada menyatakan lelaki yg banyak berfikir, mengeluarkan air mani dengan kaedah lain, perjalanan angin dan darah tidak betul, melakukan kerja berat berlebihan, Jatuh atau kemalangan menyebabkan lemah urat saraf, kandungan gula berlebihan dalam darah (kencing manis) akan melemah tenaga batin seseorang lelaki

Bagi menyelesaikan masalah ini pengamal tradisional mengkaji beberapa jenis herba yg dapat memulihkan tenaga batin lelaki yg lemah.

Maka gabungan herba herba terpilih ini lahir lah " JAMU MAHARAJA" dapat mengatasi masalah:
Ejakulasi pramatang/ Pancut sebelum masa
Kegagalan eraksi/ Kurang keingainan seks
Cepat layu/ Tewas
Sperma cair
Lemah tenaga batin
Sakit pinggang
Kencing manis
Herba herba yg terkandung dlm JAMU MAHARAJA ialah :

Tongkat Ali Gunung yg berusia 50 tahun
Ubi Jaga
Tunjuk Langit
Rempah Ratus Terpilih
Kandungan
40biji

Harga :
SM rm50
SS:rm55
BR:rm60

WHATSAPP: 019-266-2667



Saturday, 14 May 2016

Kenali Kedudukan Rahim




Punca -­punca rahim jatuh

1. Jatuh terhentak yg kuat
2. Angkat benda yg berat
3. Tidak berpantang dengan baik selepas bersalin
4. Tolak benda dgn kaki terutama sekali menggunakan ibu jari
5. Obesiti
6. Pergerakan yang lasak
.
Kesan akibat peranakan jatuh

1. Sakit perut yang luar biasa.
2. Keluar cecair dari rahim.
3. Keputihan/lendir putih yang banyak dari kebiasaan.
4. Sakit pada ari­-ari.
5. Sakit pada dinding faraj.
6. Sakit ketika 'bersama' suami.
7. Rasa kejang pada bahagian bawah perut.
8. Terasa seperti mahu bersalin/macam ada benda nak keluar dari faraj.(Ini peringkat yang
teruk).
.
Tanda awal

1. Selalunya waktu petang lepas asar badan rasa nak demam, kaki tangan rasa sejuk.
2. Terasa nak buang air kecil dengan kerap.
3. Sakit pinggang dan sengal­sengal di bahagian bawah perut.(ari­ari)
4. Kalau berdiri, terasa seperti rahim seakan jatuh dan rasa sengal.
5. Cepat rasa penat kalau buat kerja.
6. Peha dan betis rasa kebas­kebas.
7. Terkencing ketika batuk dan bersin.
.
Cuba cek

1. Baring lurus, jangan guna bantal.
2. Sapu minyak pada perut dan atas ari­ari especially di bawah pusat.
3. Gosok minyak ke seluruh tempat perlahan­lahan.
4. Mulakan dengan urutan di sebelah kiri perut dan bawa ke tengah.
5. Urut sebelah kanan perut dan tarik ke tengah.
6. Bernafas seperti biasa.
7. Cuba tekan bahagian bawah pusat, betul­betul di atas ari­ari. Kalau rasa sengal dan ada rasa benjolan kecil, itu tanda peranakan anda dah jatuh.


Rawatan
Amalkan Jamu Bidan untuk membantu menyuburkan rahim dan menganjalkan struktur rahim agar kedudukan rahim akan kembali normal
.
Perunding Jamu Bidan Berdaftar
Wan Anita Asfa
(Stokis Jamu Bidan Kajang
019-266 2627

Rawatan Senggugut



7 TIPS RAWATAN SENGGUGUT

Senggugut adalah sakit perut semasa kedatangan haid. Lebih kurang 40%-70% daripada wanita yang berada dalam tempoh kesuburan akan mengalami senggugut. Seramai lebih kurang 10% daripada mereka akan mengalami senggugut yang teruk.

Senggugut terbahagi kepada 2 jenis iaitu:

SENGGUGUT PRIMER :

Senggugut jenis ini berlaku pada wanita yang mempunyai fungsi ovari dan struktur organ pembiakan yang normal. Ia biasanya disebabkan oleh pengecutan organ rahim yang berlebihan yang dikawal oleh sejenis bahan yang dinamakan prostaglandin.

SENGGUGUT SEKUNDER :

Senggugut jenis ini berlaku disebabkan oleh struktur organ pembiakan yang tidak normal seperti penyakit fibroid dan endometriosis. Senggugut sekunder biasanya berlaku pada wanita yang berumur di antara 20 – 45 tahun.

Senggugut boleh berlaku seawal beberapa hari sebelum kedatangan haid dan sakitnya menjadi maksimum pada hari pertama haid. Senggugut akan menyebabkan seseorang wanita mengalami simptom-simptom berikut :

sakit mengcengkam, kejang atau kedua-duanya pada bahagian pelvis, sakit tersebut boleh melarat ke bahagian pinggang dan peha.
Sakit senggugut boleh disertai dengan simptom-simptom sampingan seperti sakit kepala, loya, muntah, sembelit atau cirit-birit, pitam, sakit dan rasa bengkak pada payudara dan abdomen.

Biasanya senggugut akan mula reda pada hari ke-2 atau hari ke-3 haid.

Ramai di kalangan wanita yang mengambil keputusan untuk menghilangkan sakit senggugut mereka dengan mendapatkan rawatan di klinik atau hospital. Walaupun rawatan senggugut sedemikian cepat dan efektif, namun mereka harus sedar bahawa antara ubat yang diberikan adalah ubat tahan sakit yang boleh mendatangkan banyak kesan sampingan seperti gastritis dan kerosakan buah pinggang.

Sebenarnya bagi wanita yang mengalami senggugut primer, mereka digalakkan untuk merawat sakit senggugut dengan menggunakan kaedah rawatan senggugut alternatif. Rawatan senggugut yang betul boleh memberikan kesan yang memuaskan kerana ia mampu untuk menstabilkan hormon yang tidak seimbang.

Tips-tips rawatan senggugut yang berkesan:

1) Elakkan pengambilan diet yang mengandungi kandungan lemak tak tepu yang tinggi. Kaedah rawatan senggugut ini telah disahkan berkesan oleh seorang profesor dari Jabatan Obstetrik dan Ginekologi di University of California. Daripada hasil kajian, beliau telah mendapati diet yang tinggi lemak tak tepu seperti daging lembu, kambing dan produk tenusu boleh mengakibatkan pengecutan rahim menjadi lebih kuat dan ini boleh menyebabkan sakit senggugut menjadi lebih teruk.

2) Dalam rawatan untuk mencegah senggugut, beliau telah mencadangkan agar kaum wanita lebih kerap mengambil diet seperti ayam dan ikan bagi menggantikan daging. Beliau juga mencadangkan pengambilan minyak poli-tak-tepu seperti minyak jagung, minyak zaitun dan minyak flaxeed.

3) Elakkan pengambilan garam yang berlebihan. Kaedah rawatan senggugut ini mampu untuk mengurangkan radang dan bengkak pada saluran pembiakan tiub fallopian dan rahim yang disebabkan oleh edema kerana pengambilan garam yang berlebihan boleh menyebabkan pengumpulan air di dalam badan.

4) Lebihkan pengambilan karbohidrat yang mengandungi serat yang tinggi.
Karbohidrat serat tinggi seperti roti jagung dan oat mampu untuk merawat sengggugut yang disebabkan oleh kandungan hormon estrogen yang tinggi di dalam darah. Kaedah rawatan senggugut ini dapat merangsang penyingkiran hormon ini daripada badan dan kaedah ini telah disahkan efektif hasil daripada kajian Profesor Dr Judith Wurtman dari Massachusetts Institutte of Technology.

Kaedah rawatan senggugut ini telah dibuktikan efektif oleh beberapa kajian saintifik. Antara kajian yang masyhur ialah kajian yang dilakukan oleh Dr Ellen Yankauskas dari Women Center of Family Health di California. Menurut hasil kajian beliau, senaman rutin berupaya untuk menghasilkan sejenis bahan kimia yang menyerupai morfin yang dinamakan endorphin. Endorphin bertindak untuk melegakan sebarang kesakitan dan tekanan emosi yang berlaku semasa diserang senggugut.

5) Elakkan pengambilan minuman berkafein, coklat, teh dan minuman berkarbonat.Kajian saintifik telah membuktikan bahawa wanita yang mengamalkan pengambilan kopi, teh, coklat dan minuman berkarbonat mempunyai serangan senggugut yang 7 kali lebih teruk daripada mereka yang mengelak jenis minuman sedemikian.

6) Elakkan pengambilan minuman beralkohol, minuman beralkohol boleh menambahkan keasidan darah dan menyebabkan bengkak dan radang pada saluran pembiakan menjadi lebih teruk.

7) Amalkan pengambilan vitamin-vitamin tertentu. Vitamin A dan Vitamin D berupaya untuk mengelak kulit daripada mengalami acne semasa senggugut, Vitamin B6 seperti yang terdapat banyak di dalam ubi kentang, pisang, ikan dan ayam berupaya untuk melegakan tekanan emosi, kembung perut, sakit pada payu dara dan keletihan semasa senggugut.Kalsium dan magnesium dapat mengelak pengecutan yang keterlaluan pada dinding rahim semasa senggugut.
Vitamin E berupaya untuk melegakan tekanan emosi dan kesakitan pada payu dara semasa senggugut.Vitamin C dapat membantu untuk melegakan simptom-simptom alahan atau alergi yang berlaku semasa senggugut.

Bagi wanita yang mengalami senggugut sekunder, mereka mungkin akan mendapati tips-tips rawatan senggugut yang diterangkan di atas dapat sedikit sebanyak membantu melegakan sakit mereka. Golongan wanita ini juga digalakkan untuk pergi mendapatkan pemeriksaan doktor secara berkala untuk mengetahui perkembangan penyakit mereka.

Dr Muhammad Akbar Abdullah pernah berkata

Ada kes-kes yang mana bersalin normal menjadi sukar dalam kes wanita hamil yang pernah mengalami senggugut sekunder yang disebabkan oleh ketumbuhan seperti fibroid atau ‘cyst’ yang besar pada organ peranakan.

#jangan pandang remeh bila kita mengalami segugut.
KITA CUBA PERUBATAN TRADISIONAL YANG TERBUKTI BERKESAN.
JAMU BIDAN ADA CARANYA UNTUK MENANGANI MASALAH SEGUGUT.
Ikhtiar dan tawakal.Insha Allah ada jalannya.

(Kredit buat Kak Mim)

Perunding Jamu Bidan Berdaftar
Wan Anita Asfa
(Stokis Jamu Bidan Kajang)
019-266 2627