Monday, 15 September 2014

Day 5 -Hospital Serdang

Assalamualaikum..,
Semalam tak sempat ibu nak hupdet sbb Bby Muhammad meragam...demam dan muntah2. Kesiannya la, Alang kat spital, Muhammad plak demam kat umah.

14 September 2014
Day 4

Ari ni ibu datang lambat sikit spital, ibu pun dah rasa naik lemau badan, Muhammad demam plak, asyik nangis, batuk2 dan muntah..

2.30 ptg
Baru nak gerak pergi spital, sebelum tu singgah Klinik Hasif belikan ubat untuk Muhammad, belikan topup ibu dan tapau jajan sikit...

3.15pm
Sampai bilik wad 5b, doktor baru je keluar dari wad Alang, dah tukar pesen plak cara letak tangan....kena gantung plak dah, nak bg bengkak kat tangan susut. Bahagian kulit mati dah kena jangkitan kuman, semakin besar benjolan air tu....kadang2 sakit pedih2 kat situ..sekarang ni sakit bahagian patah dan tempat jangkitan kuman tu la...Ya Allah....tak sampai ati nak tengok, air mata masih meleleh lagi menahan sakit...tp disebabkan abang2 dan adik dia sampai, semangatnya kuat, terus bersembang2 bercerita. Sesekali berkerut dahi Alang menahan sakit sampai meleleh air mata....Ya Allah...permudahkanlah urusan baginya, ringankanlah beban yg dia tanggung, tak tertahan rasa hati ni nak tengok Alang berterusan macam tu.

3.45pm

Cik Za sekeluarga dan Cik Ziha sekeluarga dtg melawat Alang ari ni...nampak dia suka sgt kawan2 dtg tgk dia....lupa sekejap pasal dia sakit..nampak la dia tersengih2. Sempat lagi bergurau masa mesin denyutan jantung dia error, tengok tu Alang dah mati katanya...hahaha dia gelak...seronok tgk dia gelak dan bergurau....

6.30pm
Ibu dah nak balik, Muhammad pun asyik merengek je, dah penat la tu, nak plak badan tak sihat.... Alang mula bersedih la klau ibu dan adik beradik dia yg lain nak balik...kesian plak tengok. Insya Allah esok ibi datang lagi tapi Along, Angah, Acik, Abang dan Muhammad dah tak boleh naik tau sebab esok ari isnin...selasa ari 1 Mesia, semua orang boleh naik....

3.00pg
Along kejut Ibu minta ubat lelah, lepas tu ambik inhaler, sesak nafas...

5.00pg
Abang tiba2 je bgn dari tido muntah2....Ya Allah...Abang plak demam....terus terjaga ibu tak boleh nak sambung tido lagi dah....

Oklah...setakat ni je ibu nak hupdet pg ni....kepala ibu dah mula toing2 dah....
Semoga Allah permudahkan semua urusan Alang.....semoga Alang cepat sembuh dan boleh keluar wad cepat2, kesian Abah...dah 4 ari juga la tak balik2...Ibu susah nak gilir2 dengan Abah jaga Alang....Alang kena kuat ye, banyakkan sebut nama Allah...semoga Allah tolong Alang bg cepat baik....

Wassalam....

Friday, 12 September 2014

Sayang anak ibu ♥♥

Assalamualaikum....

11 september 2014...

Sekali lagi dugaan buat anak ibu Haziq a.k.a Alang...Ya Allah...tabahkanlah...kuatkanlah....dan cekalkanlah hati anak ibu untuk menghadapi dugaan Ya Allah berikan padanya....ibu tau Alang kuat...Alang boleh tahan sakit tu walaupun ibu tau Alang sakit sangat2....

Lepas ni ibu dah rasa fobia sangat2 nak lepaskan Alang main kat luar...sangat2 takut....ibu juga berharap Alang dapat mendengar kata2 ibu lps ni...jangan pikir nak sedap main jer...

Ibu sentiasa berdoa utk kesejahteraan Alang, mohon dilindungi OlehNya selalu...semoga dipermudahkan segala2nya...mudahan2 cepatlah ilang bengkak tu, boleh buat operation cepat2....ibu takut sangat2 kalau2 nanti kena jangkitan kuman kat bahagian kulit mati tu -nauzubillah....

Kesian abah...ibu tak boleh nak gilir2 dengan abah untuk jaga Alang...kalau baby Muhammad dah tak menyusu badan agak senang sikit kot....ibu doakan supaya abah juga kuat dan sihat2 selalu...

12 september 2014

Pkl 12.30 tepat2 sampai kat hospital...ingatkan semua boleh masuk, rupanya2 kanak2 bawah 12 taun xleh masuk ari ni...adoiii, sib baik ada cik za datang sekali, dapatlah jagakan Muhammad, Acik dan Abang kat lobby...

Insya Allah esok 3 ptg ibu melawat Alang lagi...Acik dan Abang ari2 sebut rindu nak jumpa Alang....esok bolehlah jumpa ye...ibu lepak lama2 sikit kat spital esok..agak2 Muhammad dah penat main baru ibu balik...nanti Muhammad tidor lena sebab penat hehehe....

Petang td ibu minta abah wassap sikit gambar Alang...ibu nak tepek kat sini buat tatapan Alang nanti...



Tuesday, 9 September 2014

Along & UPSR 2014

Day 1 (Upsr) 9 september 2014

Assalamualaikum....

Pejam celik pejam celik dah umur 12 taun Along (Nasrul Hakim) sekarang....cepatnya masa berlalu....
Today along exam upsr...Ya Allah...ibunya neves giler weihhh..haha kalah orang nak ambik phd ni...

8.15pg along stat paper 1, ibu kat umah iringi dengan doa semoga along tidak gentar dan gemuruh semasa jawab exam tu....

1.30pm along balik rumah...muka ceria je..Alhamdulillah katanya dapat jawab dengan tenang...insya Allah yakin benar dia dapat elok...mudahan2...aaminn...

Sukan Tahunan Tadika Pasti Al Faizin Bandar Seri Putra

Assalamualaikum....

Baru sempat nak hupdet...heheh bz la sangat aku ni ye...malas terlampau xcelly...apapun nak hapdet jg la buat kenangan Faris nanti...gambar x sempat nak snap banyak pun sbb asyik melayan si kecik Muhammad ni....x larat kaki nak kejor weiii...xreti duduk diam Muhammad ni...

Acara sukan Pasti taun ni best...byk acara dan memang enjoy sakan nampak anak2..tp gbr acara tu xsempat snap pun...macam ckp td la asyik berkejor ngan Muhammad je...haha..
Camera man yg x bertauliah tu ade je tp entah apa2 candid dia layan..haha.

Ibu xnak bebel byk2 la kat sini ye Faris....nak tepek gambar je tau..yg mana ada je la....

Wednesday, 20 August 2014

Botox tanpa suntikan dengan Bee Venom


Perubahan umur, pemakanan dan persekitaran kita pasti akan membuatkan wajah kita kelihatan lebih berumur daripada usia. Ini amat menakutkan bagi yang menitik beratkan kecantikan. Kini anda tidak perlu risau lagi kerana Bee Venom (Botox in the bottle) dapat mengatasi masalah penuaan awal kulit. “Kecantikan Tanpa Kesakitan Dengan Bee Venom“.

Product baru dari New Image ini merupakan product no 1 digilai artis Hollywood serta keluarga di raja Inggeris. Dan kini sudah berada di Malaysia. Walaupun product ini baru sahaja dilancarkan tetapi sudah mendapat sambutan yang hangat kerana product ini belum pernah dipasarkan lagi di Malaysia.

Sebelum product ini dibawa masuk ke Malaysia, mereka yang terlebih dahulu mengetahui product ini bagus dan terjual di luar negara, sanggup membeli product ini di luar negara walaupun harga disana mahal.

Bee Venom mewah dengan racun lebah tulen dari New Zealand, energises dan menapis tekstur kulit. Menjadikan kulit lebih tegang dan lembut, untuk penampilan yang licin, muda dan berseri.

Fungsi Bee Venom :
-Pencerahan, licin dan glowing
- kesan seawal 3 hari.

Menggurangkan kedutan – seawal 7 hari.Kulit menjadi tegang dan anjal serta merta.Menghalang pigmentasi pada kulit.Mengecutkan jerawat.

Alami rangsangan pengeluaran kolagen dan elastin luar biasa yang wanita idamkan. Memperbaiki dan memperbaharui sel kulit rosak setiap hari.Anti penuaan yang begitu berkesan.Meneuturalkan sel kulit yang rosak akibat daripada UV.Pencemaran dan kesan penuaan.Menggembalikan kelembapan asal kulit.

Cara Pakai Bee Venom:
Product ini boleh digunakan 2 kali sehari.Waktu malam sapu pada muka dan leher dan dibiarkan semalaman.Waktu pagi gunakan sebagai krim siang.1 botol untuk penggunaan lebih kurang 2 bulan

Berminat??
Whatsapp 019-266 2627



Monday, 23 June 2014

Promosi EzySlim

EZY SLIM FORMULA 3 IN 1 - 10 SACHETS (free 2 sachet)

1 BOX RM 100
2 BOX RM 200 (free sekotak)
3 BOX RM 300

POSLAJU PERCUMA !!

EzySlim merupakan minuman jus terbaik yang dirumus khas dengan khasiat buah delima yang telah terbukti dapat memberikan kesihatan yang optimum.

Fungsi EzySlim iaitu "3 dalam 1' adalah menurunkan berat badan, melawaskan (detox), menegang dan mencerahkan kulit (collagen)! DIJAMIN berbaloi. Jadi anda bukan sahaja dapat menurunkan berat badan, EzySlim dapat memberikan kesihatan dan kecantikan secara menyeluruh kepada anda.

Harga Termasuk Postage :

1 KOTAK : RM 100 (SM) ; RM 115 (SS)
2 KOTAK: RM 200 (SM) ; RM 215 (SS)
3 KOTAK: RM 300 (SM) ; RM 315 (SS)

Antara isi kandungan Ezy Slim:
1. Apple Fiber
Filler
2. Chitagolucant
Penangkap lemak dan antioksidan
3. L-taurine
Membekalkan tenaga seharian agar tidak mengantuk, lesu dan stress
4. L-carnitine
Membantu membakal lemak degil
5. Buah Delima
Kandungan yang antioksidan dan vitamin C yang tinggi sangat baik untuk penghadaman dan sistem pencernaan. Sekaligus memudahkan untuk proses lawas bagi membuang toksin jahat agar tubuh lebih sihat dan kurus langsing. Proses ini juga penting supaya kulit menjadi halus, mulus, gebu dan putih.
6. L-Gluta 
Bertindak untuk mencantikkan dan memutihkan kulit supaya kekal awet muda, kulit menjadi tegang dan lembap sepanjang masa.
7. Vitamin C
Sangat penting dan baik untuk kulit. Ia adalah gabungan terbaik untuk meremajakan, memutih dan menegangkan kulit.
8. Garnicia Gambogia
Terbukti secara klinikal bagi mencegah pembentukan lemak degil pada tubuh dengan membakar lemak tersebut untuk proses penurunan berat badan yang lebih berkesan.
9. Ekstrak Guarana 
Mengawal selera makan berlebihan dengan bertindak untuk menghantar isyarat ke otak untuk mengurangkan rasa lapar.
10. Alfafa
Kandungan fiber yang sangat tinggi untuk membantu proses lawas dengan baik. Sangat baik untuk mengelak sembelit dan masalah lawas.

KENAPA ANDA PERLU AMBIL EZY SLIM ???
✔ Menjadi kenyang selama 8 jam
✔ Menjadikan waktu makan lebih teratur
✔ Sesuai utk yg mempunyai masalah berat badan yg serius (kesan yg cepat)
✔ Membuang toxin dlm badan
✔ Mencantikkan struktur kulit
✔ Memperbaiki hormon
✔ Mengecutkan jerawat
✔ Memudarkan jeragat
✔ Memutihkan kulit
✔ Mengandungi COLLAGEN
✔ Boleh diambil oleh pengidap kencing manis & darah tinggi
✔ Sesuai utk Lelaki & Wanita
✔ KKM Approval 

Antara fungsi lain delima adalah:
*Membaikpulih fungsi hati dan limpa
*Mencuci buah pinggang dan salur kencing
*Membantu penghadaman
*Membuang lemak-lemak berlebihan
*Menambah tenaga
*Mengelakkan alahan bagi wanita mengandung
*Mengubahsuai hormon bagi wanita menopause
*Membaiki sistem pembersihan dan pengaliran darah
*Merawat @ membaikpulih pesakit kencing manis
*Menambahkan tenaga dan mengelak dari penyakit lemah tenaga batin
*Mencantikan kulit

Lelaki juga tiada masalah utk minum jus EZY SLIM dan tindakan yg sama anda akan rasai! KURUS+DETOX+WHITENING

Cara Pengambilan Ezy Slim :
~ 1 sachet sehari sebelum breakfast
~ boleh diambil maximum 2 sachet sehari ( 1 sachet sblm sarapan dan 1 sachet sebelum senaman)