Saturday, 23 July 2016

Testimoni Jamu Bidan

Assalamualaikum.. 

Lama sangat dah rasanya tak update sini, bersawang bagai dah... Pagi ni Wan tak nak berceloteh panjang lebar, hanya nak tepek testimoni terbaru Jamu Bidan, subhanallah... Sentiasa ada testimoni terbaru dari pengguna JAMU BIDAN..  So..nampak tak!! Kalau ada feedback je bermakna produk JAMU BIDAN ni bukan calang-calang produk jugak la...semakin di kenali ramai tau walaupun masih baru..




Kepada anda yang punya masalah seperti senggugut teruk, keputihan,  Cyst,  fibroid, thyroid, Ikhtiar hamil,  masalah rahim seperti rahim jatuh, rahim kembang, rahim bengkak...bolehlah cuba berikhtiar dengan Jamu Bidan, in sha allah wan akan guide cara pemakanan dan penggunaan yang betul. 

Kepada yang berminat untuk dapatkan Jamu Bidan dan kesemua rangkaian produk Jamu Bidan,  boleh whatsapp atau SMS Wan 019-266-2627.  Untuk Cod Wan buat di sekitar Bangi, Bandar Baru Bangi, Semenyih,  Putrajaya,  Serdang, Bandar Bukit Mahkota,  Bandar Seri Putra, Nilai dan kawasan2 yang berdekatan. 

Ini sajalah perkongsian pada pagi ni 23 Julai...

Perunding Jamu Bidan Berdaftar 
Stokis Jamu Bidan Selangor -Kajang 
019-266-2627 


Monday, 16 May 2016

KHASIAT NUTRISI MILK BOOSTER - JAMU BIDAN


KHASIAT NUTRISI MILK BOOSTER SELAIN UTK MEMBANTU MENAMBAH AIR SUSU IBU


Kandungan :
- 96% terdiri dr makanan & bijirin asli.
- Blh diambil harian sbg makanan tambahan ( sesuai utk knk2 / dws).
- Mengandungi - Beras perang / rebus, barli, habatus sauda, halia , madu /
gula perang asli, badam dan beberapa makanan sunnah terpilih.


Khasiat:
- Mengandungi khasiat makanan asli, semua makanan yg kaya vitamin B kompleks,
protein , mineral , anti oksidan, khabohaidrat kompleks, serat makanan,
pelbagai phytonutrien dsb. Bertindak sebagai makanan kesihatan / supplement
asli / makanan berfungsi yg dpt membekalkan nilai nutrisi kpd tubuh untuk
mengoptimumkan proses metabolisma, pemulihan tisu yg rosak, perkumuhan
atau bahan buangan.

- Membantu merawat anemia, pucat, kekurangan darah merah / hemoglobin dgn
meningkatkan hemoglobin dan sel darah merah.

-Merawat kelemahan, selalu mengantuk, lesu & keletihan badan dgn memberi
tenaga, kesegaran dan meningkatkan metabolisma tubuh.

- meningkatkan peredaran darah.

- Membantu meningkatkan tenaga batin lelaki / perempuan dgn meningkatkan
libido, kesihatan , tenaga & peredaran darah Jadi dpt meningkatkan hubungasn
suami isteri.

- Menguatkan penafasan (deep breath ) dgn meningkatkan fungsi paru2, darah
dan jantung.

- Membantu merawat sakit otot, belakang & pinggang dgn melancarkan peredaran darah, membersihkan darah , menguatkan saraf,

- Meningkatkan kesihatan kulit yg lembab, anjal , licin, memberi kemerahan
pada kulit / awet muda.

- Membantu merawat batu karang, asid urik & gout.

- Menguatkan otot, tulang & sendi dgn membekalkan nutren pd tisu tersebut.

- Meningkatkan paras oksigen dlm darah .

- Meningkatkan cardiac output serta menstabilkan rentak (rhytm ) denyutan
jantung. Jadi jantung dpt mengepam darah dgn berkesan dlm keadaan rehat.
stabil & senang.

- Membantu mengawal paras kolestrol, LDL & lemak dlm darah. Jadi dpt
memelihara kesihatan saluran & pembuluh darah.

-Meningkatkan sistem imiun, membuang angin serta membantu mencegah
jangkitan kuman.

- Meningkatkan kecerdasan fizikal & ketahanan mentel menghadapi tekanan.

- Membantu merawat wanita bersalin dgn berkesan : tubuh tak sejuk, mengelak
tubuh dr dimasuk angin & meroyan, memberi tenaga , menambah darah,
memulih tisu peranakan & urat saraf yg cedera , memberi ketenangan &
kerehatan pd fizikal, pesakit strok , pesakit terlantar.

- nutrisi milk booster blh diberi kpd ibu mengandung seawal 6 bulan mengandung
utk membekalkan tenaga & nutrien kpd ibu dan kandungan. Membantu
mengatasi paras hemoglobin & sel darah merah yg rendah bg ibu mengandung.

- Bg pasangan yg sukar mdpt zuriat, nutrisi milk booster dpt meningkatkan kesuburan
kedua-dua pasangan utk meningkatkan kebarangkalian mengandung.

Berminat nak order?
Whatsapp/ telegram cik Wan
019-266-2627
(Stokis Jamu Bidan Selangor -Kajang)

Sunday, 15 May 2016

TIPS KENALI KEPUTIHAN



Keputihan biasanya dialami oleh wanita dari usia seawal 8 tahun sehingga putus haid. Wanita mengandung, gemuk & wanita aktif seperti bersukan paling teruk mengalami keputihan.

Ia menyebabkan kulit muka tidak sekata,kusam,eyebag,gelap di kiri kanan tepi hidung,jeragat dan jerawat yg teruk,ada sesetengah wanita yang tidak keluar keputihan (dipanggil keputihan mendap).

 Ia hanya akan keluar selepas makan herba sahaja, tidak dinafikan hanya herba tradisional jer yg dapat menanggalkan sisa-sisa mendap keputihan mereka tersebut, jika ada rawatan moden sgt berbeza dan tidak akn kekal lama dan memberi kesan sampingan kepada faraj, Kebiasaan wanita yg mengalami keputihan teruk dan faraj becak memakan herba atau insert herba akan keluar dengan banyak keputihan yg busuk,berkeping-keping sehingga membuatkan mereka tidak selesa .




Ini semua kesan sementara healing krisis rawatan Jamu bidan, biasanya akan mengambil masa 1 hari ke 3 hari paling cepat, ada juga ambik masa seminggu ke 30hari bergantung tahap tersimpannya keputihan dalam saluran faraj wanita tersebut.
Semoga memberi manfaat.

** Untuk hilangkan keputihan boleh consume Jamu Bidan dan insert, hygine pulak.. Jom bertukar kepada Gel Vdara.. 100% herba semulajadi.

-Kredit buat Puan Pengasas Ieda Rani.

Nutrisi Milk Booster Jamu Bidan



Assalamualaikum... Selamat petang..

Cik Wan nak share dengan anda semua. Laku keras Milk Booster Jamu bidan ni. Mak Call katanya ramai yang nak, nak kena simpan stok lebih katanya. Mak cik Wan ni bidan, tak sangka katanya banyak permintaan.  So kaum ibu yang ada masalah kekurangan susu badan jangan risau ya, Nutrisi Milk Booster sangat-sangat Membantu...


"Nutrisi Milk Booster"

Bahan-Bahan
Bijan,Bijian Barli,Halba,Haubatussauda,Halia,Beras Perang,Badam,Madu,Jintan Manis.

Khasiat  Nutrisi Milk Booster adalah :-

-Meningkatkan pengeluaran air susu ibu secara semulajadi dengan herba mengikut sunnah.

-Meningkatkan kekuatan mental dan kecergasan  fizikal ibu sepanjang menyusukan bayi

-Nyahtoksik dalam badan anti penuaan, melancarkan darah ibu dalam pantang.

-Membakar lemak secara semulajadi, meningkatkan sistem imun tubuh.

-Menguatkan otot serta organ-organ ibu menyusu

-Kaya anti oksidan,protein,fiber,karbohidrat kompleks,vitamin b kompleks,semua asid amino perlu,linoleneic asid (omega 3 dan omega 6)

-Sesuai dimakan untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak seusia 2 tahun hinggalah orang tua,lelaki dan wanita serta ibu mengandung

Harga
SM : RM69
SS: RM74
BR : RM79

Kandungan
50g

Cara makan

Dewasa
1 sudu kecil pagi dan malam
sebelum/selepas makan

Kanak-kanak 2 tahun keatas

1/2 sudu kecil pagi dan malam sebelum/selepas makan

Berminat nak dapatkan Nutrisi Milk Booster boleh whatsapp cik Wan ya, untuk bulan ni cik Wan nak bagi Free gift dan free postage tau,  so rugi sangat klau lepaskan peluang ni....

Whatsapp /telegram
019-266-2627
(perunding jamu bidan berdaftar)
Stokis Jamu bidan kajang

Testimoni Jamu Maharaja






Berminat nak dapatkan maharaja... Boleh contact cik Wan 019-266-2667

MAHARAJA JAMU BIDAN VS VIAGRA


JAMU MAHARAJA
Kajian ada menyatakan lelaki yg banyak berfikir, mengeluarkan air mani dengan kaedah lain, perjalanan angin dan darah tidak betul, melakukan kerja berat berlebihan, Jatuh atau kemalangan menyebabkan lemah urat saraf, kandungan gula berlebihan dalam darah (kencing manis) akan melemah tenaga batin seseorang lelaki

Bagi menyelesaikan masalah ini pengamal tradisional mengkaji beberapa jenis herba yg dapat memulihkan tenaga batin lelaki yg lemah.

Maka gabungan herba herba terpilih ini lahir lah " JAMU MAHARAJA" dapat mengatasi masalah:
Ejakulasi pramatang/ Pancut sebelum masa
Kegagalan eraksi/ Kurang keingainan seks
Cepat layu/ Tewas
Sperma cair
Lemah tenaga batin
Sakit pinggang
Kencing manis
Herba herba yg terkandung dlm JAMU MAHARAJA ialah :

Tongkat Ali Gunung yg berusia 50 tahun
Ubi Jaga
Tunjuk Langit
Rempah Ratus Terpilih
Kandungan
40biji

Harga :
SM rm50
SS:rm55
BR:rm60

WHATSAPP: 019-266-2667



Saturday, 14 May 2016

Kenali Kedudukan Rahim




Punca -­punca rahim jatuh

1. Jatuh terhentak yg kuat
2. Angkat benda yg berat
3. Tidak berpantang dengan baik selepas bersalin
4. Tolak benda dgn kaki terutama sekali menggunakan ibu jari
5. Obesiti
6. Pergerakan yang lasak
.
Kesan akibat peranakan jatuh

1. Sakit perut yang luar biasa.
2. Keluar cecair dari rahim.
3. Keputihan/lendir putih yang banyak dari kebiasaan.
4. Sakit pada ari­-ari.
5. Sakit pada dinding faraj.
6. Sakit ketika 'bersama' suami.
7. Rasa kejang pada bahagian bawah perut.
8. Terasa seperti mahu bersalin/macam ada benda nak keluar dari faraj.(Ini peringkat yang
teruk).
.
Tanda awal

1. Selalunya waktu petang lepas asar badan rasa nak demam, kaki tangan rasa sejuk.
2. Terasa nak buang air kecil dengan kerap.
3. Sakit pinggang dan sengal­sengal di bahagian bawah perut.(ari­ari)
4. Kalau berdiri, terasa seperti rahim seakan jatuh dan rasa sengal.
5. Cepat rasa penat kalau buat kerja.
6. Peha dan betis rasa kebas­kebas.
7. Terkencing ketika batuk dan bersin.
.
Cuba cek

1. Baring lurus, jangan guna bantal.
2. Sapu minyak pada perut dan atas ari­ari especially di bawah pusat.
3. Gosok minyak ke seluruh tempat perlahan­lahan.
4. Mulakan dengan urutan di sebelah kiri perut dan bawa ke tengah.
5. Urut sebelah kanan perut dan tarik ke tengah.
6. Bernafas seperti biasa.
7. Cuba tekan bahagian bawah pusat, betul­betul di atas ari­ari. Kalau rasa sengal dan ada rasa benjolan kecil, itu tanda peranakan anda dah jatuh.


Rawatan
Amalkan Jamu Bidan untuk membantu menyuburkan rahim dan menganjalkan struktur rahim agar kedudukan rahim akan kembali normal
.
Perunding Jamu Bidan Berdaftar
Wan Anita Asfa
(Stokis Jamu Bidan Kajang
019-266 2627