Monday, 19 December 2011

Roti goreng sosej

Assalamualaikum w.b.t

Selamat pagi...adehhh...org dok tengah best dibuai mimpi...awak dok on9 lagi yer...huhu. Banyaknya n3 yang tertangguh gara2 tenet wat hal 2,3 ari ni. So pg ni wan nak letak la n3 roti gioreng sosej ni. Dah byk ari dah masak ni time bekpes ngan anak2, so wan nak share la kat sini...simple jer tp kids mmg suka la makan ni, rangup jer tergigit bread crumbs tu. Bukan setakat kids jer...kita org tua pun ralik jugak dapat kunyah ni hehe.

Gambarnya kurang menarik...along yg snap ni....dah tak sabar nak makan katanya....

Roti goreng sosej
 Bahan2:
6 keping roti sandwich
6 batang sosej
2 biji telor
Breadcrumbs
Minyak (biar terendam semasa menggoreng)

Cara2:
1)Gelek roti dgn penggelek sehingga nipis
2)Celup sosej dalam telor, letak atas roti dan gulung dengan kemas
3)Kemudian celupkan pula roti yang telah digulung bersama sosej tadi kedalam telor, dan golekkan pula roti diatas breadcrumbs.
4)Goreng dengan api sederhana hingga perang
5)Hidang dengan sos cili atau mayonis


No comments:

Post a Comment

takkan baca jer....komen la sikit :)