Tuesday, 27 November 2012

MENGAPA RAMAI YANG GAGAL TURUNKAN BERAT BADAN

Badan kita memerlukan kesemua keperluan nutrien unutk mendapatkan kesihatan yang baik. Uutuk itu, kita memerlukan makanan yang berwarna warni, karbohidrat, protin, lemak,  serat,  vitamin-vitamin utama dan herba dalam kuantiti yang  seimbang.

Inilah yang kadang kala kita gagal untuk mendapatkannya dan jika berjaya, kalori pengambilan makanan kita akan  meningkat lebih daripada 4000kcal sehari! Jadi jika tak cukup nutrien, kata akan letih lesu, cepat lapar dan makan berulangkali. kalau dapatkan cukup nutrien daripada makanan biasa, kita akan makan dengan banyak dan hasil dari kedua-dua solusi ini, badan akan bertambah gemuk!!

Ramai yang cuba berdiet tapi gagal. Ada yang mengawal kuantiti pengambilan makanan, ambil pil pengurusan berat secara kimia, makan makan rendah kalori sahaja seperti sayur dan buah semata-mata, bersukan dan sebagainya tetapi masih gagal

Cara yang paling baik adalah dengan makan makanan berkualiti dengan jumlah yang sepatutunya ditambah dengan senaman yang konsisten. Tetapi malangnya tidak semua yang berdiet mampu lakukannya.

Sekiranya anda :
  • mengambil makanan dalam kuantiti yang sedikit : anda akan cepat lapar, letih lesu, badan menjadi kecut kerana kekurangan air dan mengalami pengecutan otot bukannnya kehilangan lemak
  • ambil pil pengurusan berat badan : zat yang diperlukan oleh badan akan disingkirkan oleh bahan kimia yang terdapat dalam pil, akibatnya badan akan kekurangan zat. Jisim otot akan mengecut akibat kekurangan zat, tetapi lemak degil akan tetap. Apibila  pengguna  berhenti makan pil, berat badan akan naik semula.
  • Makan makanan rendah kalori sahaja tetapi kurang nutrien: akan menyebabkan badan kurang tenaga untuk membakar lebihan kalori dalam badan. Bila balik kepada tabiat makan lama badan akan naik berganda-ganda (yo-yo).
 
Mengapa Shake Herbalife Mampu Mengurangkan Berat Badan Anda?
  • Setiap Shake Herbalife yang diambil untuk  menggantikan makanan anda hanya mengandungi 180kcal - 250 kcal sahaja setiap hidangan.
  • Berbanding dengan makanan biasa yang tinggi kalori
  • Jika anda berjaya mengurangkan pengambilan kalori untuk dua hidangan anda, anda telah berjaya mengurangkan sekurang-kurangnya 1000kcal sehari dan 30 000 kcal sebulan bersamaan dengan pengurangan 3 kg berat badan sebulan
  • Jika anda benar-benar mahu keputusan yang lebih draastik, pastikan pengambilan kalori makanan anda sehari-hari kurang daripada 1000kcal sehari. Anda boleh mengambil shake sebanyak 3-4 kali sehari bagi menggantikan makanan anda.
  • Jangan risau, tiada sebarang kesan sampingan dan anda akan tetap sihat disepanjang program penurunan berat badan ini.

No comments:

Post a Comment

takkan baca jer....komen la sikit :)