Saturday, 8 December 2012

Set Asas atau Set Lengkap

Assalammualaikum wbt. Apa khabar pembaca blog Koleksicikwan! Hari ini Wan nak buat ulangkaji sedikit berkenaan SET ASAS dan SET LENGKAP. 
 
Saya nak beli BE je, kenapa perlu set lengkap?
Perlu ke detox-detox bagai? 
Set asas? ambik terus BE tak boleh ke?
Ramai mesej, saya nak cantik macam Adira.Tapi faham lah, bukan sebulan dua Adira makan, bukan sekotak  Adira telan, dan paling penting bukan BE saje Adira ambil. 
Apabila saya menilai mesej-mesej pelanggan saya, satu dapat simpulkan satu perkara iaitu; masing-masing hendak cantik, putih gebu, wajah mulus dan berseri-seri. Ya, inilah impian semua orang, tak kira jantina. Tapi masing-masing tak faham PUNCA mengapa kita jadi tua sebelum usia, wajah berjerawat, kulit kusam, tona kulit tidak sekata, jeragat dan pigmentasi. Selain muka, kulit yang meliputi seluruh tubuh juga menjadi petunjuk penting tentang kesihatan seseorang.
  • Kulit bertukar menjadi kuning : kemungkinan penyakit hati.
  • Tapak tangan yang lembap dan hangat : kemungkinan tekanan dalaman yang berlebihan atau hipertiroidisme.
  • Tapak tangan yang lembap dan sejuk : kemungkinan masalah kerisauan
  • Kulit yang sangat kering : kemungkinan gangguan tiroid kronik
  • Warna kulit yang gelap atau bertompok-tompok hitam : kemungkinan kekurangan rembesan adrenalin
  • Rasa gatal yang taj tertahan : kemungkinan alergi atau wujudnya jangkitan parasit usus
  • Kehadiran xantoma yang mengiringi mendapan lemak pada kulit : kemungkinan masalah metabolik hati dan kolestrol
  • Kemunculan spider naevi (urat) pada tubuh dan anggota badan atas, terutamanya muka, lengan dan sebagainya: fungsi hati yang lembap
  • Blackhead : berkaitan fungsi saluran pencernaan dan tabiat pemakanan
  • Hiperpigmentasi kulit secara keseluruhan, kulit yang meliputi sendi kelihatan gelap : kemerosotan fungsi kortikal oleh kelenjar adrenal (hipofungsi adrenal)
  • Kulit yang pucat dan kusan dengan penghasilan melanin yang berlebihan : dikaitkan dengan disfungsi endokrin.
Pernah tak bila orang lihat muka kita, orang kata "awak macam tak sihat" Sedangkan kita ok jerr. Kan? Sebab air muka kita, warna mata, keadaan kulit kulit kita menyerlahkan keadaan dalaman badan kita. Kulit wajah bukan hanya melambangkan kesihatan seseorang tetapi juga kesejahteraan psikologinya. Kalau hendak cerita berkenaan SNE, memang tak habis. Terlalu menarik sebenarnya.
Mengikut konsep gabungan sains perubatan moden dan teori perubatan China, tubuh badan manusia merupakan satu jasad organik keseluruhan. Apabila sesuatu bahagian daripadanya mengalami perubahan patologik, maka rawatan haruslah dibuat pada seluruh badan. SNE merupakan pati yang diekstrak daripada lebih 20 tumbuhan semulajadi untuk menampung keperluan zat badan manusia. Secara bahasa mudahnya, badan kita menjadi "rosak", sakit dan hilang keupayaan sebenar akibat kekurangan nutrien yang diperlukan oleh setiap sel badan, organ dan sistem badan berfungsi secara optimum dan ideal. Jadi, SNE membekalkan nutrien yang mencukupi untuk memenuhi keperluan badan kita. Setiap unsur dalam kapsul SNE telah disahkan sebagai makanan kesihatan berfungsi oleh pihak berkuasa kebangsaan. Sebagai contohnya, asid lemak tidak tepu menyeleraskan lemak darah, lesitin mengelakkan penyakit kardiovascular dan serebrovascular, pelawas mengelakkan masalah sembelit, vitamin kompleks dan unsur kompleks mengisi semula nutrien keperluan badan dan sebagainya. Pati semulajadi SNE menggabungkan semua nutrien di dalam satu kapsul. Anda nilaikan sendiri, mahal ke sekotak SNE untuk keperluan nutrien anda yang menyeluruh? Jika brand lain, anda perlukan vitamin A hingga Z, itu dan ini, berbotol-botol, tapi dengan SNE cukup dengan satu kapsul!
Soalan yang ditanya oleh pelanggan-pelanggan saya. 
Bagaimana SNE membantu dalam pemeliharaan kecantikan wajah? 
SNE mengandungi pelbagai jenis kandungan pemeliharaan kulit seperti asid lemak bebas, karbonat, sitosterol, fosfolipid, VE, VA dan karotinoid yang disahkan berpuluh-puluh kali lebih berkesan jika dibandingkan dengan produk penjagaan kulit yang biasa. Asid lemak bebas yang terkandung dalam SNE mudah diserap oleh kulit, mengekalkan paras asid yang lemah pada kuly dan mengelakkan pertumbuhan kulat. Asid linoleik dan asid linolinik dalam SNE mempercepatkan kadar peryembuhan luka dan menyelaraskan hormon dalaman. Karbonat pula menghalang penyejatan kandungan air pada permukaan kulut, membekalkan zat makanan kepada kulit dan meningkatkan kesihatan kulit. Sitosterol memperbaiki peredaran darah kulit. Fosfolipid membentuk lapisan perlindungan yang mengelakkan sejatan air, mengelakkan ancaman bahan asing dan mempunyai kesan penyelarasan haba dan anti-oksida. Oleh itu, memakan dan menyapu pada bahagian muka dalam jangka masa panjang dapat mencantikkan kulit disamping menghilangkan bintik-bintik kulit dan kedut. Ia menjadikan kulit anda lebih berseri, anjal dan kelihatan lebih muda.

Bagaimana SNE harus digunakan untuk mendapat faedah yang optimum?
Pembungkusan SNE dalam kapsul lembut membolehkannya melarut sebaik sahaja ia memasuki perut manusia. Oleh sebab setiap kapsul SNE mengandungi unsur-unsur aktif, maka ia patut diambil bersama air yang bersuhu lebih rendah daripada 50 darjah celcius. Waktu yang sesuai untuk pengambilan SNE ialah pada 40 minit sebelum sarapan dan waktu sebelum tidur. Pengambilan SNE tidak mewajibkan sebarang pantang larang makanan mahupun berkonflik dengan ubat yang lain. Namun, demi memperoleh kesan SNE yang paling optimum, anda dinasihati menjarakkan masa pengambilan ubat lain selama 30 minit.

Ada side-effect tak?
Bukan side-effect, tapi tindak balas positif atau tindak balas penyelarasan mengikut perubatan Cina. Ia berlaku akibat daripada aktiviti pemulihan terhadap organ-organ yang telah berhenti berfungsi atau semasa penyingkiran toksik dalam badan. Tindak balas penyelarasan memnpunyai kesan detoksifikasi yang lebih kuat. Selepas menggunakan SNE, ia kan bertindak di dalam tubuh badan dan menghapuskan radikal-radikal bebas, virus dan bakteria yang wujud dalam tubuh badan, sebelum menyingkirkan toksik-toksik ini melalui kulit dan najis. Semasa pemusnahan bakteria dan detoksifikasi ini, sesetengah pesakit akan mengalami pelbagai jenis masalah termasuk tidur berlebihan, kekurangan tidur, penambahan pembuangan najis, warna air kencing menjadi gelap atau gatal-gatal kulit. Kesemua ini adalah tindak balas yang baik. Namun, keadaan tindak balas ini tidak lama. Biasanya tindak balas penyelarasan akan berlaku dalam temph 1-6 hari selepas mengambil produk ini dan akan hilang dalam tempoh seminggu. Jangka masa tindak balas berbeza antara individu. Sesetengah orang akan mengalami tindak balas sehingga penyakitnya sembuh. Sekiranya tindak balas penyelasan ini bertambah tenat, anda boleh menyelaraskan dos. Anda juga perlu meminum air yang banyak setiap hari, tetapi jangan sesekali berhenti mengambil SNE.

Excel Tea untuk apa? 
Best sangat Excel Tea ni bagi saya. Kalau saya rasa saya dah banyak makan merapu, saya akan bersihkan dalaman badan saya dengan minum tea ni. Minum suam-suam, sangat best. Pastinya masalah pembuangan saya lancar, tanpa sembelit. Mesti hari-hari mau membuang. Ada juga pelanggan yang share tentang mereka jarang sangat membuang. Bahaya ni. Kenapa? Badan kita hari hari menghimpun toksik, kalau tak membuang toksin tu simpan kat mana? Toksin inilah yang menyebabkan pelbagai lagi penyakit kritikal. Hmm. Apabila darah kita dah bersih, SNE yang kita makan akan mudah diserap dan penyerapan menjadi 100%. Rugi lah kan kalau hanya 60% yang diserap. Bagi yang rasa perut dia comel pon, saya menyarankan minumlah Excel Tea. Anda kan rasa perut anda menawan selepas itu. hehehehe




Sebab itulah saya sarankan sangat ambil sama ada SET ASAS (SNE & EXCEL TEA) atau 
SET LENGKAP (SNE, EXCEL TEA dan BEUTSKIN) atau SET SNE & BE. Kalau rasa tak cukup bajet, mulakn dahulu dengan SET ASAS. Kalau rasa ada bajet, terus mulakan dengan SET LENGKAP. Semuanya flexible dengan kewangan anda. Dan perkara utama perlu niat memakan produk ini untuk lebih sihat. Bila lebih sihat, kita mampu berkerja, mampu menjaga ahli keluarga kita dan paling penting mampu beribadah kepada ALLAH SWT. Insyaallah.


Oklah...setakat ini dulu daripada saya...jika ingin membuat pesanan blh call/sms saya 019-2662627....

No comments:

Post a Comment

takkan baca jer....komen la sikit :)