Monday, 15 September 2014

Day 5 -Hospital Serdang

Assalamualaikum..,
Semalam tak sempat ibu nak hupdet sbb Bby Muhammad meragam...demam dan muntah2. Kesiannya la, Alang kat spital, Muhammad plak demam kat umah.

14 September 2014
Day 4

Ari ni ibu datang lambat sikit spital, ibu pun dah rasa naik lemau badan, Muhammad demam plak, asyik nangis, batuk2 dan muntah..

2.30 ptg
Baru nak gerak pergi spital, sebelum tu singgah Klinik Hasif belikan ubat untuk Muhammad, belikan topup ibu dan tapau jajan sikit...

3.15pm
Sampai bilik wad 5b, doktor baru je keluar dari wad Alang, dah tukar pesen plak cara letak tangan....kena gantung plak dah, nak bg bengkak kat tangan susut. Bahagian kulit mati dah kena jangkitan kuman, semakin besar benjolan air tu....kadang2 sakit pedih2 kat situ..sekarang ni sakit bahagian patah dan tempat jangkitan kuman tu la...Ya Allah....tak sampai ati nak tengok, air mata masih meleleh lagi menahan sakit...tp disebabkan abang2 dan adik dia sampai, semangatnya kuat, terus bersembang2 bercerita. Sesekali berkerut dahi Alang menahan sakit sampai meleleh air mata....Ya Allah...permudahkanlah urusan baginya, ringankanlah beban yg dia tanggung, tak tertahan rasa hati ni nak tengok Alang berterusan macam tu.

3.45pm

Cik Za sekeluarga dan Cik Ziha sekeluarga dtg melawat Alang ari ni...nampak dia suka sgt kawan2 dtg tgk dia....lupa sekejap pasal dia sakit..nampak la dia tersengih2. Sempat lagi bergurau masa mesin denyutan jantung dia error, tengok tu Alang dah mati katanya...hahaha dia gelak...seronok tgk dia gelak dan bergurau....

6.30pm
Ibu dah nak balik, Muhammad pun asyik merengek je, dah penat la tu, nak plak badan tak sihat.... Alang mula bersedih la klau ibu dan adik beradik dia yg lain nak balik...kesian plak tengok. Insya Allah esok ibi datang lagi tapi Along, Angah, Acik, Abang dan Muhammad dah tak boleh naik tau sebab esok ari isnin...selasa ari 1 Mesia, semua orang boleh naik....

3.00pg
Along kejut Ibu minta ubat lelah, lepas tu ambik inhaler, sesak nafas...

5.00pg
Abang tiba2 je bgn dari tido muntah2....Ya Allah...Abang plak demam....terus terjaga ibu tak boleh nak sambung tido lagi dah....

Oklah...setakat ni je ibu nak hupdet pg ni....kepala ibu dah mula toing2 dah....
Semoga Allah permudahkan semua urusan Alang.....semoga Alang cepat sembuh dan boleh keluar wad cepat2, kesian Abah...dah 4 ari juga la tak balik2...Ibu susah nak gilir2 dengan Abah jaga Alang....Alang kena kuat ye, banyakkan sebut nama Allah...semoga Allah tolong Alang bg cepat baik....

Wassalam....

Friday, 12 September 2014

Sayang anak ibu ♥♥

Assalamualaikum....

11 september 2014...

Sekali lagi dugaan buat anak ibu Haziq a.k.a Alang...Ya Allah...tabahkanlah...kuatkanlah....dan cekalkanlah hati anak ibu untuk menghadapi dugaan Ya Allah berikan padanya....ibu tau Alang kuat...Alang boleh tahan sakit tu walaupun ibu tau Alang sakit sangat2....

Lepas ni ibu dah rasa fobia sangat2 nak lepaskan Alang main kat luar...sangat2 takut....ibu juga berharap Alang dapat mendengar kata2 ibu lps ni...jangan pikir nak sedap main jer...

Ibu sentiasa berdoa utk kesejahteraan Alang, mohon dilindungi OlehNya selalu...semoga dipermudahkan segala2nya...mudahan2 cepatlah ilang bengkak tu, boleh buat operation cepat2....ibu takut sangat2 kalau2 nanti kena jangkitan kuman kat bahagian kulit mati tu -nauzubillah....

Kesian abah...ibu tak boleh nak gilir2 dengan abah untuk jaga Alang...kalau baby Muhammad dah tak menyusu badan agak senang sikit kot....ibu doakan supaya abah juga kuat dan sihat2 selalu...

12 september 2014

Pkl 12.30 tepat2 sampai kat hospital...ingatkan semua boleh masuk, rupanya2 kanak2 bawah 12 taun xleh masuk ari ni...adoiii, sib baik ada cik za datang sekali, dapatlah jagakan Muhammad, Acik dan Abang kat lobby...

Insya Allah esok 3 ptg ibu melawat Alang lagi...Acik dan Abang ari2 sebut rindu nak jumpa Alang....esok bolehlah jumpa ye...ibu lepak lama2 sikit kat spital esok..agak2 Muhammad dah penat main baru ibu balik...nanti Muhammad tidor lena sebab penat hehehe....

Petang td ibu minta abah wassap sikit gambar Alang...ibu nak tepek kat sini buat tatapan Alang nanti...



Tuesday, 9 September 2014

Along & UPSR 2014

Day 1 (Upsr) 9 september 2014

Assalamualaikum....

Pejam celik pejam celik dah umur 12 taun Along (Nasrul Hakim) sekarang....cepatnya masa berlalu....
Today along exam upsr...Ya Allah...ibunya neves giler weihhh..haha kalah orang nak ambik phd ni...

8.15pg along stat paper 1, ibu kat umah iringi dengan doa semoga along tidak gentar dan gemuruh semasa jawab exam tu....

1.30pm along balik rumah...muka ceria je..Alhamdulillah katanya dapat jawab dengan tenang...insya Allah yakin benar dia dapat elok...mudahan2...aaminn...

Sukan Tahunan Tadika Pasti Al Faizin Bandar Seri Putra

Assalamualaikum....

Baru sempat nak hupdet...heheh bz la sangat aku ni ye...malas terlampau xcelly...apapun nak hapdet jg la buat kenangan Faris nanti...gambar x sempat nak snap banyak pun sbb asyik melayan si kecik Muhammad ni....x larat kaki nak kejor weiii...xreti duduk diam Muhammad ni...

Acara sukan Pasti taun ni best...byk acara dan memang enjoy sakan nampak anak2..tp gbr acara tu xsempat snap pun...macam ckp td la asyik berkejor ngan Muhammad je...haha..
Camera man yg x bertauliah tu ade je tp entah apa2 candid dia layan..haha.

Ibu xnak bebel byk2 la kat sini ye Faris....nak tepek gambar je tau..yg mana ada je la....