Monday, 3 November 2014

Ayam Kenny Rogers Noxxa

Assalamualaikum...gud morning sayang2 semua...

Ari ni punya cerita...masak ayam kenny rogers lagi...tp guna ayam pencen atas permintaan en suami..

Kat sini cik wan share resepi nyer sekali ye...nanti adik2 kakak2 boleh la cuba ye, senang je penyediaannya, kalau guna noxxa hanya 45 minit je..klau ayam biasa 15 mnt.

Ok xnak cakap banyak2 ye....
Selamat mencuba ;)

Apam Susu Noxxa

Assalamualaikum, selamat malam....

Syukur Alhamdulillah Cik Wan masih lagi di beri kesempatan utk update 'koleksicikwan' lagi utk hari ini.... pejam celik pejam celik ....dah masuk bulan november kita ye, dah nak habis tahun 2014 dah...sekejapnya masa berlalu...

Haaa...sepaptutnya update apam susu ni semalam...sbb pg semalam buat apam susu ni, tp semalam layan kenduri, balik umah pun dah ptg, pastu pegi jemput en suami plak kat ukm, pastu jamu2 mata plak kat pasar malam....lepas insyak je badan ni terus outttt....adehhh...nampak sangat badan ni dah semakin tua..cepat je rasa penat..haha...dah tua dah cik wan ni rupanya ye....

Oklah...byk plak cik wan ni nak membebel, sebenarnya nak citer pasal apam susu je pun....haaa dah cuba buat pun...senang sangat2...budak kecik pun reti buat ni, nak plak cik wan masak dengan NOXXA , lagilah senang...cepat sgt2.

Bagi kawan2 yg nak try buat apam susu ni cik wan akan share resepi tu kat sini ye...cubalah buat tau...senang je, bahan2 pun simple je. Anak2 cik wan suka sangat, nak plak makan time panas2 tu. Bg kawan2 yg nak masak guna NOXXA....cuba set hp18 minit je tau, tp klau nak rasa lembut dan lembap kawan2 boleh steam dengan air tau (kalau guna noxxa), tp klau guna kukus dapur gas tu, ikut je arahan kat resepi tu, resepi cik wan malas nak tulis...letak yg screen shoot terus je..hehehe...pemalas punya orangggg..

Ok selamat mencuba....

Saturday, 1 November 2014

Periuk Ajaib Noxxa

KELEBIHAN & KEISTIMEWAAN PERIUK AJAIB: 
- Pilihan Tekanan Tinggi & Rendah @ Hi-pressure, Low-pressure 
- Pelbagai fungsi 
* Masak Perlahan, Mengukus, Menumis 
* Slow Cooker, Steam, Stir-fry 
* Memanas semula dan memastikan makanan sentiasa hangat 
* Reheat - Pelewat Masa sehingga 8 jam. 
* Delay Timer 

- Periuk tidak melekat 8L,  Non-stick 
* Saiz periuk bahagian dalam - Diameter : 26.2cm - Height : 17.5cm 
- boleh masak 16 cawan beras 

Kegunaan & kelebihannya: 
Testimoni dari para pengguna: 
- Boleh membuat Pop-corn 
- Masak kek kukus 
- Masak Dodol & Halwa Maskat 
- Buat sendiri Sardin 
- Rebus daging, tulang & ekor dalam masa yang singkat 
- Goreng Bihun dlm masa yg singkat (tak perlu rendam bihun , masuk je dalam periuk) 
- Masak Nasi biasa & nasi beriani dalam masa 7 minit 
- memasak sup tulang, sup ekor, cuma memakan masa lebih kurang 40 minit sahaja 
- Rebus telur dlm 30biji, 2 minit shj

** Boleh beli inner pot berangsingan dengan harga RM59 sahaja..... kalau nak tambah lagi satu, jadi tak perlu risau kalau nak masak second dish… Anda takkan rasa rugi dengan memiliki noxxa kerana noxxa sangat2 membantu anda...hehe..amboi ayat tak menahan......kerja dapur jadi cepat dan jimatkan masa...

Bg sesiapa yg berminat boleh contact Cik Wan....whatsapp/ sms 019-266 2627


Bibikku Noxxa

Assalamualaikum....
Lamanya tak update sini....berhabuk...bersawang dah rumah Cik Wan ni, adehhh...

Malam ni tak dapat nak tido plak...dok pk2 plak esok nak suruh bibik masak apa...hehe...al maklum la sejak ada bibik ni rajin sungguh cuba menu2 yg jarang di buat sebelum ni, ye la...keja kat dapur jd senang dan cepat je sejak ada bibik...tak sia2 Cik Wan dapat bibik ni..

Petang semalam suruh bibik masak Ayam Kenny Rogers....walla weiii memang mabeles sungguh..adik2 kakak2 mmg kna cuba tau mmg tersangatlah sedap...xyah nak susah2 pegi beli kat kedai dah...lagi berbaloi kita buat sendiri...anak2 makan ratah je, siap request suruh bibik masak ayam tu setiap hari...amboiii...banyak cantik yerrr.

Petang tadi plak mood tersangatlah rajin nak baking plak...kalau dulu nak masak Kek Gula Hangus ni tersangatlah malas....tang buat gula hangus tu yg sangat malasnya...entah mana datang angin rajin plak ari ni nak masak kek tu....Alhamdulillah...dengan bantuan bibik kejap je Kek Gula Hagus siap...sangat berpuas ati....

Haaa...klau adik2 kakak2 semua nak tau sapa bibik Cik Wan yg suka tolong time masak tu.....NOXXA la...Multifunction Presure Cooker dari Amway....adik2 kakak2 rugi tau kalau tak beli, dah cuba guna bibik noxxa pasti akan jatuh hati....hehe.

Kalau berminat nak dapatkan bibik noxxa, boleh whatsapp, sms kat no ni ye 019-266 2627, segala tunjuk ajar akan diberikan secara percuma....Berbaloikan....