Monday, 19 January 2015

First Day sekolah 2015


Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik...dah start sekolah anak2 utk sesi 2015, kejapnya masa berlalu..

Sekarang dah start balik la rutin harian sebagai supir anak2 ke sekolah...

2 ari sebelum start sekolah anak2 pakat tak sihat plak..dengan ibunya sekali demam,batuk dan selesema...dugaan betul..ade yg kena pergi ambik neb lagi 😕.

Hari pertama sekolah dah ada yg meleleh sbb tak larat tp nak pergi jg sbb first day katanya hehe...semangat tu yg ibu suka tu 😆..

Surat tawaran SMKJE


Assalamualaikum...

Syukur alhamdulillah...akhirnya dapat jg along ke sekolah SMKJE, ingatkan dapat panggilan bulan 3 sbb PPD cakap paling awal dapat panggilan awal bulan 3. Along tetiba monyok plak dah dapat tawaran tu sbb katanya baru je nak sesuaikan diri dengan SMKBSP, dah nak kena pindah sekolah baru plak...hehe.

Tak pe la along...kat sekolah baru nanti jumpa kawan2 baru plak..ok.. ibu la makin jauh jadi supir ni 😆😆..

Pg td pergi SMKBSP anta buku kat pejabat...sempat la snap gambar buat kenangan bersama SMKBSP hehe...

Saturday, 17 January 2015

Secret Skin White Kawaii Collagen


Apa SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN mampu berfungsi untuk anda ;

Merangsang kolagen asal kulit 

Menghalang sinar UV matahari 

Mengaktifkan penghasilan kolagen 

Melambatkan penuaan dengan efektif 

Meningkatkan stem cell kulit 

Pemutihan kulit lebih pantas 

Kulit lebih anjal & muda 

Menghilangkan kedutan 

Menghilangkan kulit sun-burn 

Menghilangkan jerawat 

Menghilangkan parut hitam 

Mengurangkan jeragat 

Mengatasi kulit bersisik 

Kulit kering menjadi lembap 

Kulit kasar menjadi halus 

Mengatasi penyakit kulit 

Mengatasi masalah kulit rosak 

Mengatasi sakit sendi tulang 

Sesuai untuk ibu mengandung 

Sesuai untuk ibu menyusu 

Mengurangkan stretchmark 

Mengurangkan selulit 

Menurunkan kolestrol 

Mengatasi rambut gugur 

Mengatasi bibir mengelupas 

Meningkatkan kecergasan badan yang letih 

Membuang toksin 

Sesuai untuk lelaki & wanita 

Mengatasi masalah jantung, darah tinggi, kanser & kencing manis 

Sangat sesuai untuk usia 13.  hingga 90 tahun 

Sesuai diambil oleh orang tua yang sakit kronik 

Tingkatkan pengeluaran susu ibu 

Melangsingkan badan

Thursday, 1 January 2015

Selamat tinggal 2014, Selamat datang 2015


Assalamualaikum....
Selamat pagi 2015....

Lamanya tak update sini...
Pejam celik pejam celik...dah masuk tahun baru 2015 pun kita...Selamat tinggal 2014 yang byk meninggalkan kenangan manis...pahit buat kita semua rakyat Malaysia....

2014...
Kehadiran mu dinanti penuh debaran...
Kedatangan mu disambut penuh kemeriahan...
Mengharap sinar, harapan dan senyuman...

Namun siapa sangka...
KAU menduga, KAU menguji kami penuh cabaran...

Mac 2014...
Perginya MH370 tanpa berita...
Perginya penuh tanda tanya...
Perginya tanpa meninggalkan secebis jejak...

Feb - Apr 2014...
Empangan kami kering...
Alam tidak sudi memberi kami air...
Catuan air sehingga berbulan-bulan lamanya...
Mengajar kami untuk tidak membazir...

Tidak cukup dengan itu...
Alam seolah-olah memarahi kami...
Jerebu menduga kami...
Seksanya hidup menyedut udara kotor...
Mungkin dari kesilapan kami sendiri...

Julai 2014
Ketika umat Islam menikmati ibadah puasa...
Dan kemeriahan Aidilfitri kian dirasa...
Hati kami bagai direntap...
Perginya MH17 tidak kembali...
Kami terduduk...
Menangisi dan meratapi perginya MH17...
Seolah-olah orang tersayang berada di sana...

Satu persatu KAU bongkarkan...
Kerana hilangnya sifat amanah si dewasa, si anak menjadi mangsa...
Kebocoran soalan UPSR...
Cukup menjatuhkan sifat mulia seorang dewasa...

Disember 2014...
Kami menangisi setiap gambar yang kami tatapi...
Air yang membawa kemusnahan...
Meruntun hati kami...
Namun kami tahu...
Ada ganjaran disebalik air kemusnahan itu...

Kini...
Saudara kami QZ8501 menghilangkan diri...
Membuat kami ternanti...
Membuat kami meratapi kembali MH370 dan MH17...

Betapa KAU sayangkan kami...
KAU hantarkan petandaMU...
KAU hantarkan petunjukMU...
KAU hantarkan ujianMU...
Supaya kami mengigatiMU...
Supaya kami tidak lupakanMU...

Mungkin selama ini telah KAU hantarkan petandaMU kepada kami...
Namun...
Tetap jua kami buta...
Buta dalam menilai cinta agungMU...

Kami alpa kepadaMU...
Kami jauh dariMU...
Kami kejam dengan bumi...
Kami abaikan saudara kami...
Kami pentingkan diri!
Kerana merasai dunia ini hak kami...

2015...
Kembalikanlah sinar, harapan dan senyuman kami...
Bawalah air mata mu 2014...
Pergilah bersama deritamu 2014...
Bersihkanlah kesan hitammu 2014...
Kami pasrah...
Kami redha...

Tuhan...
Terima kasih atas kasih sayangMU...

MH370... Kami masih menantimu...
MH17 & QZ8501... Kami harap kamu tenang di sana...
Buat mangsa banjir...
Tabahkanlah dirimu... Kuatkanlah hatimu...

Buat semua pengajaranmu, terima kasih 2014... 

Bersamalah kita ambil iktibar atas semua yang berlaku... :(