Sunday, 15 May 2016

TIPS KENALI KEPUTIHANKeputihan biasanya dialami oleh wanita dari usia seawal 8 tahun sehingga putus haid. Wanita mengandung, gemuk & wanita aktif seperti bersukan paling teruk mengalami keputihan.

Ia menyebabkan kulit muka tidak sekata,kusam,eyebag,gelap di kiri kanan tepi hidung,jeragat dan jerawat yg teruk,ada sesetengah wanita yang tidak keluar keputihan (dipanggil keputihan mendap).

 Ia hanya akan keluar selepas makan herba sahaja, tidak dinafikan hanya herba tradisional jer yg dapat menanggalkan sisa-sisa mendap keputihan mereka tersebut, jika ada rawatan moden sgt berbeza dan tidak akn kekal lama dan memberi kesan sampingan kepada faraj, Kebiasaan wanita yg mengalami keputihan teruk dan faraj becak memakan herba atau insert herba akan keluar dengan banyak keputihan yg busuk,berkeping-keping sehingga membuatkan mereka tidak selesa .
Ini semua kesan sementara healing krisis rawatan Jamu bidan, biasanya akan mengambil masa 1 hari ke 3 hari paling cepat, ada juga ambik masa seminggu ke 30hari bergantung tahap tersimpannya keputihan dalam saluran faraj wanita tersebut.
Semoga memberi manfaat.

** Untuk hilangkan keputihan boleh consume Jamu Bidan dan insert, hygine pulak.. Jom bertukar kepada Gel Vdara.. 100% herba semulajadi.

-Kredit buat Puan Pengasas Ieda Rani.

No comments:

Post a Comment

takkan baca jer....komen la sikit :)