Monday, 9 January 2017

Kopi Kurus Putih By Jamu Bidan

Bismillahirrohmanirrohim...
Assalamualaikum.. 

Dah tahun baru 2017 dah rupanya...belum Update apa2 lagi rupanya kat sini, dek kebizian yang teramat.. Biasalah Cik Wan ni anak ramai, dah start sekolah memang tak menang tangan la, semua benda Cik Wan yang uruskan sendiri... 

Ok tak mau cakap banyak, Cik Wan nak bagitau Jamu Bidan ada produk baru lagi!!! Slimming Whitening Coffee gituuuuww... Sangat Best!!! Tak caya!!! Kena order dan rasa sendiri.. 

Ok Kat bawah ni detail pasal kopi ni tau..



Ni la dia #Slimmingwhiteningcoffee yang super sedap tu 😍😍, anda kena baca khasiat ni 👇👇

Kenapa anda perlu dan mesti minum Slimming Whitening Coffee by Jamu Bidan ni.

Pertama-tamanya kerana kopi ini adalah buatan muslim (muslim product), jadi sudah semestinya produk ini suci dan halal serta terhindar dari perkara yang syubhah....sesuai dengan tuntutan islam..." Mencari Yang Halal Itu Fardhu "....

Keduanya, mai kita lihat apa bahan yang ada dalam adunan kopi istimewa ini.

~ Japanino Glutathione
~ Oat
~ Vitamin A,C & E
~ Ekstrak Habbatussauda'
~ Ekstrak Madu Lebah
~ Kopi Arabica / Green Coffee
~ Pemanis Stevia
~ Garcinia Cambogia (asam gelugor)

Sekarang kita lihat apa khasiat dari bahan-bahan yang tersenarai didalamnya.

1) JAPANINO GLUTATHIONE
~ Memelihara sistem kekebalan tubuh...bertindak sebagai bahan detoksifikasi dan meneutralkan berbagai racun yang ada didalam tubuh.
~ Meneutralkan kesan sampingan dari ubatan kimia yang telah di amalkan sebelum ini.
~ Menjaga kesihatan dan kecantikan kulit.
~ Kandungan antioksida yang tinggi dapat menangkal kesan radikal bebas yang menjadi penyebab jerawat, jeragat, kulit kusam dan kedutan.
~ Memberi kesan positif untuk memelihara kekenyalan dan kelembapan kulit.
~ Aktif dalam merangsang pembentukan sel-sel baru.

2) OAT.
~ Mengandungi serat yang tinggi untuk mencegah obesiti (kegemukan)
~ Mengurangkan risiko penyakit asma.
~ Membantu menurunkan kolestrol.
~ Membaiki mood (kandungan B6 dalam oat membuat tubuh berehat dan memperbaiki mood yang buruk)
~ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh.
~ Membersihkan usus besar.
~ Merawat hipertensi.
( Menurunkan tekanan darah tinggi, baik untuk wanita yang menopouse).
~ Mencegah penyakit kanser.
~ Menguatkan sistem imun.

3) VITAMIN A, C & E.
~ Baik untuk kesihatan mata
~ Antioksida
~ Meningkatkan sistem imun
~ Mencegah kanser
~ Mempercepatkan penyembuhan luka.
~ Membersihkan darah
~ Mencegah anemia 
~ Menguatkan plasenta bayi (bagi ibu hamil)
~ Menghalang radikal bebas
~ Menurunkan stress
~ Mencantikkan kulit
~ Melawan kanser
~ Menurunkan risiko serangan jantung.
~ Mengawal tekanan darah
~ Mencegah stroke
~ Mencegah dan merawat diabetis
~ Mencegah katarak
~ Melembapkan kulit
~ Mengatasi strech mark
~ Melambatkan proses penuaan
~ Merangsang pertumbuhan rambut.
~ Mengatasi masalah rambut bercabang.
~ Mengatasi masalah bibir pecah.
~ Melawan kesan negatif dari ubatan kimia.

4) EKSTRAK HABBATUSSAUDA'
~ Menurunkan tekanan darah
~ Merawat penyakit diabetis
~ Meningkatkan kesihatan hati
~ Meningkatkan daya ingatan
~ Merawat asma
~ Merawat kanser
~ Merawat cirit birit
~ Merawat ekzema
~ Merawat masalah keguguran rambut.
~ Membuang angin didalam tubuh
~ Memperbanyakkan susu ibu.

5) EKSTRAK MADU ASLI
~ Mengurangi gejala alergi dan asma.
~ Mencegah bakteria
~ Menurunkan berat badan
~ Membantu masalah pencernaan
~ Memberi tambahan tenaga
~ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh
~ Melambatkan proses penuaan.
~ Melembap dan melembutkan kulit.
~ Mengatasi masalah kulit berkedut.
~ Mempertingkatkan sistem imun.

6) KOPI ARABICA / GREEN COFFEE
~ Kaya dengan antioksida
~ Meningkatkan metabolisme
~ Membantu membakar lemak
~ Menahan rasa lapar
~ Merawat masalah diabetis
~ Mengurang tingkat kolestrol jahat (LDL)
~ Membersihkan darah
~ Detoksifikasi alami
~ Mengurangi pengaruh radikal bebas.
~ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh.
~ Melambatkan proses penuaan
~ Melembapkan kulit
~ Mencegahkan kerosakan rambut.
~ Menggalakkan pertumbuhan rambut.

7) PEMANIS STEVIA.
~ Mengimbangi kandungan gula dalam tubuh.
~ Menurunkan kadar gula dalam darah.
~ Melawaskan pembuangan air kecil.
~ Meningkatkan kadar tenaga dalam tubuh.
~ Melicin dan memutihkan kulit (awet muda).
~ Membantu masalah penghadaman.
~ Membantu masalah insomnia.
~ Mengawal berat badan.
~ Mengurangkan masalah keradangan.

8) GARCINIA CAMBOGIA (ASAM GELUGOR).
~ Penyingkir logam berat dari dalam tubuh.
~ Pelancar sistem pencernaan.
~ Merawat diabetis
~ Merawat masalah darah tinggi dan mencegah penyakit jantung.
~ Menghapuskan lemak dan menurunkan kolestrol.
~ Mencegah pembentukan lemak.
~ Mengatasi masalah stress.
~ Mencegah rasa lapar.
~ Mengatasi masalah keletihan dan lemah saraf.
~ Antioksida
~ Meningkatkan daya tahan tubuh
(sistem imun)
~ Antibakteria.

Fuuuhhhh...banyak giler khasiat dia kan !!!...
Oleh sebab itulah anda perlu dan mesti minum Slimming Whitening Coffee by Jamu Bidan ini.
kerana kandungan bahan yang terdapat didalamnya adalah sangat sesuai dengan apa yang diperlukan oleh tubuh kita.

Dan selain dari mereka yang nak kurus, comel dan gebu gebas, saya sangat syorkan kopi ini pada peminat kopi yang ada masalah darah tinggi, kencing manis, migrain dan sebagainya yang selama ini takut-takut nak minum kopi...

Cubalah...selain menikmati rasanya yang sedap anda juga boleh tambah nilai kesihatan anda..
Macam mana nak dapatkannya?...
Tak susah...

Meh Whatsapp Wan sekarang kat nombor ni 019-266-2627 

Kredit:- Kak Mim Nazihah  
(Stokis Jamu Bidan Dungun)

No comments:

Post a Comment

takkan baca jer....komen la sikit :)