Monday, 10 April 2017

Booster Detox - Tea Chanteq


Tea Chanteq :-

TEA CHANTEQ DETOX & SLIMMING.

Satu-satunya teh yang berasaskan herba-herba terpilih yang bukan hanya fokus kepada kurus semata-mata, tetapi ianya merangkumi keseluruhan kesihatan organ dalaman tubuh.

Mari kita lihat apa bahan utama yang terkandung dalam produk hebat ini..
produk ini berasaskan kepada tiga bahan utamanya iaitu :

1) Roselle
2) Daun Teratai (Lotus Leaf)
3) Hawthorn Berry 
dan beberapa lagi herba terpilih yang lain.



Kita lihat apa khasiat herba-herba yang tersenarai diatas.

Roselle :

Merupakan herba yang sangat-sangat kaya dengan kandungan Vitamin C, oleh kerana itu roselle mengandungi berbagai khasiat diantaranya :-

- Membantu proses pencernaan, 
- Melancarkan peredaran darah.
- Mempercepatkan kesembuhan luka luar dan dalam.
- Merawat penyakit kulit, menghaluskan kulit dan melambatkan proses penuaan dan menjadikan wajah nampak muda dan berseri.
- Bersifat diuretic, menurunkan suhu badan dan pereda rasa nyeri (penenang alami.)
- Bersifat detoksifikasi, membuang racun dalam tubuh.
- Meredakan kejang otot.
- Mengandungi zat anti bakteria dan anti virus.
- Membunuh bakteria penyebab TBC.
- Melegakan saluran pernafasan
- Mencegah peradangan pada saluran kencing dan pembentukan batu karang.
- Mencegah penyakit jantung.
- Mengatasi masalah selsema, batuk, dan demam.
- Merawat asma dan alergik.
- Merawat insomnia.
- Menstabilan kadar gula dalam darah.
- Menurunkan kolestrol
- Mengatasi penyakit kardiovaskular dan darah tinggi.
- Mengandungi serat yang tinggi yang mampu bertindak sebagai anti oksidan dan sebagai anti kanser.
- Meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh
- Menyihatkan mata
- Menstabilkan berat badan.
- Menurunkan tingkat penggumpalan lemak di hati.
- Merawat migraine.
- Mengurangi risiko osteoporosis.
- Merawat sawan.
- Menstabilkan hormon dan merawat stress.

Daun Teratai (Lotus Leaf) :

Pokok yang tumbuh mengapung di air dengan bunganya yang cantik dan mengandungi seribu satu khasiat.
Antara khasiatnya :

- Merupakan pelangsing alami.
- Melawan bakteria yang menyerang sistem tubuh.
- Meredakan stress
- Menghentikan pendarahan yang berlebihan (stabilkan haid)
- Merawat masalah kencing berdarah.
- Meningkatkan kesihatan hati
- Membersihkan darah
- Meningkatkan kesihatan jantung
- Merawat masalah tekanan darah rendah.
- Bersifat antioksida
- Mengurangkan penyerapan karbohidrat dan lemak.
- Meningkatkan metabolisme tubuh.
- Membuang angin dalam badan.
- Anti radang.
- Melegakan panas badan
- Menstabilkan hormon.

Hawthorn Berry :

Sesuai dengan warna buahnya yang merah menyala, herba ini amat sinonim dengan darah.
Antara khasiatnya :-

- Meningkatkan sistem peredaran darah.
- Membuang angin didalam tubuh.
- Menurunkan tekanan darah tinggi.
- Memperkuatkan jantung.
- Merawat insomnia.
- Memperkuatkan pembuluh darah.
- menurunkan kolestrol
- Membantu proses pencernaan.
- Merawat sistem kardiovaskular.
- Menyekat radikal bebas.
- Bersifat antioksida.
- Meningkatkan pengaliran darah ke jantung.



Terdapat beberapa persamaan khasiat diantara ketiga-tiga herba yang terdapat didalam produk ini, dan itulah penyebab mengapa teh ini sangat istimewa, kerana gabungan persamaan khasiat ketiga-tiga herba ini ditambah lagi beberapa herba yang lain membolehkan ianya bertindak cepat bagi membantu mengatasi masalah-masalah kesihatan yang anda alami.

KESAN selepas Minum:-
- Berpeluh 
(Bagus untuk badan menandakan metabolisme badan anda tinggi) memudahkan penurunan berat badan.
- Kerap buang angin.
(Bergantung keatas situasi badan seseorang)
- Melawaskan pembuangan.
(Inshaa Allah menyelesaikan masalah sembelit anda)
- Merasa Dahaga 
(Badan sedang bekerja menyingkirkan toksin dan disarankan meminum banyak air)
- Rasa Kenyang 
(Bergantung kepada situasi badan seseorang)

EXTRA TIPS* 
Minum sebelum tidur bagi memudahkan pembuangan waktu pagi.
Jika bersenam, boleh minum sebelum bersenam atau waktu pagi.

*kredit buat kak Mim

STOKIS JAMU BIDAN 
#empayarjamubidankakwan
#secretsHerbs

Whatsapp 019-266-2627 

Diet Sihat - Kopi Chanteq

Bismillah.. 
Assalamualaikum.. 

Malam ni kak Wan nak share pasal Kopi Chanteq yang berasaskan kopi hijau khas untuk menjaga kesihatan dan diet secara sihat...sangat sedap.

Packaging pun dah cantikkan...ramping dan sangat exclusive, kesan pun sangat awesome. Tak sampai 2 minggu habis terjual 50 kotak, penangan kopi Chanteq yang sangat awesome. Minum sekali pasti nak lagi..Detox terbaik tau uolls.. 



Kelebihan Kopi Chanteq :-

KOPI CHANTEQ adalah Kopi pracampuran yang rendah kandungan kafein, ianya merupakan formulasi terbaru dan pertama di Malaysia dengan FORMULA yang UNIK dan ISTIMEWA,mengandungi MADU LEBAH ASLI sebagai bahan pemanis dan BEBAS KOLAGEN.
Ianya amat sesuai untuk diamalkan oleh mereka yang mengalami masalah:

❤️KULIT KERING / ECZEMA
❤️KULIT JERAGAT
❤️KULIT BERMINYAK/BERJERAWAT
❤️BERAT BADAN BERLEBIHAN
❤️TAPAK KAKI PECAH
❤️MASALAH SEMBELIT
❤️MASALAH BUASIR
❤️KEKURANGAN SUSU BADAN

Minuman kopi ini hasil gabungan resepi moden dan islamik, iaitu HABBATUSSAUDA' dan MADU LEBAH ASLI, dengan agen pemutih terkini yang digelar Glutathione serta mengandungi vitamin C  yang boleh mempercepatkan proses kulit memutih dan cerah seawal 7 hari!!!...

*Kulit akan tampil lebih segar, lembab, berseri, mengurangkan garis halus serta bibir yang kemerahan kerana perjalanan darah yang sihat dan lancar.

*Dengan kandungan GARNICIA CAMBOGIA, mampu menurunkan kolestrol serta menyingkirkan lemak-lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh tubuh.

Kopi ini juga diperkaya dengan campuran bijirin tenaga atau dikenali sebagai ENERGY MALT/CEREAL untuk memberi tenaga dan rasa kenyang selama 8 jam hanya dengan satu sachet pada awal pagi.

Untuk mereka yang mengamalkan kopi ini secara konsisten, ia akan memberikan kesan yang HEBAT tanpa kesan sampingan untuk kesihatan dalaman serta kulit yang cantik, juga boleh MENGURUSKAN BADAN!

Insya-Allah, KOPI CHANTEQ ini tidak memudaratkan kesihatan anda, malah ia membantu menambah nilai kesihatan melalui kandungan herba-herba yang terdapat di dalam kopi ini seperti MADU, KURMA serta HABBATUSSAUDA' yang membantu meningkatkan imuniti tubuh.

Dengan KOPI CHANTEQ ini anda bukan hanya dapat berat badan yang ideal, malah BONUS wajah yang berseri serta kesihatan tubuh meningkat.


KOPI CHANTEQ ini sesuai untuk LELAKI, WANITA dan sangat bagus untuk IBU MENYUSU.

Jika uolls berminat boleh contact kak Wan ya, whatsapp 019-266-2627. 

STOKIS JAMU BIDAN
#secretsherbs
Whatsapp 019-266-2627 

Sunday, 9 April 2017

Harga Murah Jamu Bidan

Bismillah...
Assalamualaikum.. 

Lamanya kak Wan tak Update sini...bersawang sangat dah ni.. Untuk tahun ni bulan Januari je kak Wan update. Sekarang dah bulan April,kejapnya masa berlalu..kan..

Kak Wan nak bagitau kepada penggemar Jamu Bidan, sepanjang bulan April ni HQ dengan berbesar hati buat promosi super duper jimat tau...rugi sangat kalau uolls tak grab. Bukan setakat harga promosi je tapi julung-julung kali HQ buka pendaftaran kepada DEALER PETIR... Haaa..kenapa PETIR!!! Next entry kak wan bagitau ya 😊. Ala..kenapa tak bagitau sekarang!!! Sebab FOUNDER pun belum story mory lagi pasal DEALER PETIR tu..hehehe. 


Yang menariknya pasal DEALER PETIR ni,uolls register Rm100 yuran komitmen dan uolls
akan dapat 1 kotak kopi Chanteq